Sezon truskawkowy przed nami a truskawki warto zamykać w woreczkach do mrożenia czy w słoikach aby potem jesienią i zimą cieszyć się pysznym smakiem i aromatem owoców które tak krótko królują na polskich zagonach. Dziś proponuję galaretkę truskawkową do słoików, pyszną, kwaskowatą, idealną do naleśników, tortów, ciast czy do zjedzenia samej. Zapiszcie sobie ten przepis bo warto. Galaretka truskawkowa do słoików - przepis
Delikatne mięso z fileta z kurczaka, kremowy sos i chrupiące szparagi to połącznie na wspaniały obiad. Szybko się go robi i bardzo szybko znika z talerzy a wzbudza pochwały i uśmiech zjadających. Polecam na wiosenny obiad gdy szparagi są najsmaczniejsze. Kurczak w kremowym sosie ze szparagami - przepis
Kiedyś na jakimś filmiku w necie panie z Muszyny robiły pierogi. Wyglądały przepyszne i postanowiłam poszukać w necie przepisu ale nic nie znalazłam. Pamiętałam wiele i dlatego powstała taka moja wersja. Pyszne pierogi z jeszcze pyszniejszym wnętrzem, delikatnym wnętrzem. Zróbcie je ze mną. Pierogi Muszyńskie - moja wersja - przepis
Mawiają że w prostocie siła i ten cytat tutaj sprawdza się w 100 %. Bo tak tu mało składników a takie to danie pyszne. Inspiracją była książka "Palestyna" Sami Tamimi i Tary Wigley . Ponieważ danie jest proste to i skłądników ma niewiele i nie będziemy się tu rozgadywać tylko gotujemy, zapraszam. Makaron z jogurtem, bułką tartą i pietruszką - przepis
Przepis na to cudo pochodzi z książki Sami Tamimi i Tary Wigley "Palestyna" . Ta książka jest mnóstwem inspiracji dla mnie i polecam ją. Danie które dziś proponuje może być podawane jako samodzielne danie ale także jako główny posiłek, zależy to od apatytu zjadających. Według autorów danie można przygotować dzień wcześniej, włącznie z sosem a na drug dzień tylko podgrzać. Ja powiem tylko że bakłażan tak podany jest aż słodki i magiczny, spróbujcie koniecznie. Pieczony bakłażan i jogurt z fetą - przepis