Ten sernik robi się szybko, jest delikatny w smaku i wilgotny. Użyłam tutaj serka wysokobiałkowego wiejskiego i to jest najlepszy pomysł bo potem te ma le kuleczki które nie rozbije mikser fajnie strzelają pod językiem. Polecam gorąco.
Sernik z Air Fryera - przepis
Sernik z Air Fryera składniki: tortownica 20 cm
- 1000 g serka wiejskiego wysokobiałkowego
- 4 jaja
- 2 budynie waniliowe po 40 g
- 3/4 szklanki erytrytolu
- Jaja ubiłam z erytrytolem i budyniem, dodałam ser i jeszcze ubijałam do połączenia składników.
- Tortownice wyłożyłam papierem do pieczenia, wylałam masę.
- Air Fryera rozgrzewa lam 5 minut w temperaturze 150 C.
- Postukałam tortownicą o blat kilka razy aby masa się dobrze ułożyła i wstawiłam do Air Fryera.
- Piekłam w 150 C przez 30 minut, potem 30 minut w 130 C i na koniec 15 minut w 120 C.
- Nie otwietrałąm maszyny w trakcie pieczenia a na koniec jeszcze zostawiłam sernik w środku na 30 minut.
- Dopiero wówczas otworzyłam, wyjęłam, wystudziłam i posypałam kakaem.
- W moim Air Fryerze grzałka jest tylko na górze.
Przepis z neta
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.