czwartek, 11 grudnia 2025

Sernik z Air Fryera

 Ten sernik robi się szybko, jest delikatny w smaku i wilgotny. Użyłam tutaj serka wysokobiałkowego wiejskiego i to jest najlepszy pomysł bo potem te ma le kuleczki które nie rozbije mikser fajnie strzelają pod językiem. Polecam gorąco.
Sernik z Air Fryera - przepis

Sernik z Air Fryera składniki: tortownica 20 cm
  • 1000 g serka wiejskiego wysokobiałkowego
  • 4 jaja
  • 2 budynie waniliowe po 40 g 
  • 3/4 szklanki erytrytolu
Sernik z Air Fryera przygotowanie:
  • Jaja ubiłam z erytrytolem i budyniem, dodałam ser i jeszcze ubijałam do połączenia składników.
  • Tortownice wyłożyłam papierem do pieczenia, wylałam masę.
  • Air Fryera rozgrzewa lam 5 minut w temperaturze 150 C.
  • Postukałam tortownicą o blat kilka razy aby masa się dobrze ułożyła i wstawiłam do Air Fryera.
  • Piekłam w 150 C przez 30 minut, potem 30 minut w 130 C i na koniec 15 minut w 120 C.
  • Nie otwietrałąm maszyny w trakcie pieczenia a na koniec jeszcze zostawiłam sernik w środku na 30 minut.
  • Dopiero wówczas otworzyłam, wyjęłam, wystudziłam i posypałam kakaem.
  • W moim Air Fryerze grzałka jest tylko na górze.
Smacznego
Przepis z neta

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger