Dynia czekała od jesieni na swoją kolej i teraz doczekała się aby ją przekroić.
W sklepach widziałam dynię piżmową więc idealnie i ona się nada.
Do tego bakalie i śniadanie gotowe.
Śniadaniowy ryż z bakaliami i dynią.
Składniki:
- 1 szklanka ryżu długoziarnistego
 - 2 szklanki mleka
 - 2 łyżki orzechów włoskich
 - 2 łyżki żurawiny
 - 2 łyżki rodzynków
 - 4 łyżki miodu
 - 200 g surowej dyni
 
Przygotowanie ryżu:
- Obrałam ze skóry i pokroiłam w kostkę dynię.
 - Do garnka wlałam mleko, wsypałam ryż, dodałam kostki dyni i gotowałam do miękkości około 15 - 20 minut, aż ryż lekko się rozkleił.
 - Po zdjęciu z ognia ryż wymieszałam z miodem, żurawiną i rodzynkami.
 - Wyłożyłam do miseczki i posypałam orzechami.
 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Kościół w Kątach Rybackich | 
2 komentarze
pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńPolecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.