Pyszny, delikatny i znikający szybko sernik jest bardzo prosty w wykonaniu i warto sobie taki sprawić. Pracy mało, efekt pyszny, super deser do kawy czy herbaty albo ziółek, polecam gorąco.
Sernik do kawy - sernik na zimno z mango - przepis
Sernik do kawy - sernik na zimno z mango składniki: tortownica 18 cm
- puree z 1 dojrzałego mango
 - 250 g mascarpone
 - 330 ml śmietanki 30 %
 - 1 łyżka żelatyny
 - 3 łyżki wody
 - 10 truskawek
 
- Zmiksowałam mango i oddzielnie zmiksowałam truskawki.
 - Ubiłam schłodzoną wcześniej śmietankę na puszysta pianę i wymieszałam z mascarpone.
 - Żelatynę namoczyłam w wodzie i jak napęczniała rozpuściłam ją.
 - Masę serową wymieszałam z pure z mango i dodałam cienkim strumieniem żelatynę.
 - Przelałam masę do tortownicy, wyrównałam wierzch i wstawiłam do lodówki na minimum 3 godziny.
 - Na wierzchu zrobiłam kleksy w pure truskawkowego.
 
Przepis własny
2 komentarze
Ach, mango... I ta struktura jak krem, pyszota!
OdpowiedzUsuńKremowa i pyszna, dziękuję
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.