Dziś pyszna sałatka z fasolką szparagową. Robi się ją szybko i jest bardzo smakowita, więc warto pokusić się o jej sporządzenie. Jest pożywna, jest odżywcza i jest pyszna, idealna jako samodzielne lub jako dodatek do mięs, polecam.
Sałatka z fasolką szparagową - przepis
Sałatka z fasolką szparagową składniki:
- 1 szalotka
- 2 pomidory
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej - u mnie mieszana
- 3 jaja
- kilka plastrów boczku
- grzanki z bułki razowej
- majonez
- sól morska
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam, pokroiłam na cząstki.
- Fasolkę po ugotowaniu odcedziłam i ułożyłam na talerzu razem z cząstkami jajek.
- Pomidora pokroiłam w kosteczkę, ułożyłam na talerzu i posypałam posiekaną szalotką.
- Boczek wysmażyłam na suchej patelni na czipsy.
- Na jajach ułożyłam odrobinę majonezu, posoliłam pomidory.
- Podpiekłam kromki bułki.
- Gotowe, smacznie i szybko.
Pomysł własny
2 komentarze
Ależ wypaśna, toż to pełny, smakowity posiłek! A skąd miałaś fasolkę szparagową w maju?
OdpowiedzUsuńDokładnie taki ma być, smakowity i pożywny. Z zamrażalnika fasolka jest pyszna, polecam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.