niedziela, 22 listopada 2020

Jogurtowe placki z mango

Szybkie, pyszne placuszki na deser czy śniadanie? jak byście woleli?
My zjedliśmy a właściwie pochłonęliśmy na śniadanie, na lepszy początek dnia.
Były pyszne, były super i wszystkim polecam.
Jogurtowe placki.


Składniki:

  • 150 g pulpy z mango + 1/2 szklanki do podania
  • 6 pełnych łyżek jogurtu naturalnego
  • 10 czubatych łyżek mąki orkiszowej jasnej T 630
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka sody
  • olej do smażenia


Przygotowanie placuszków:

  • Wymieszałam jogurt z pulpą z mango - miałam z puszki ale równie dobrze można zmiksować dojrzałe mango.
  • Dodałam jajo, sodę i mąkę i ponownie wymieszałam na gładkie ciasto.
  • Na patelni rozgrzałam olej i nakładałam nieduże porcje masy.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Usmażone osączałam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Podałam z pulpą z mango.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Celozja grzebieniasta

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger