niedziela, 22 listopada 2020

Polędwica z dorsza w orzechach

Polędwica z dorsza zawsze smakuje wyśmienicie, jednak usmażona w orzechach smakuje wybornie.
Polecam do pieczonych ziemniaków, do sałaty czy na kanapkę.
Będzie wybornie.
Ryba w orzechach.


Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza
  • 3 - 4 łyżki mąki z orzechów arachidowych
  • 1 jajo
  • olej do smażenia
  • sól morska

Przygotowanie dania:

  • Rybę umyłam i osuszyłam, podzieliłam na kawałki, oprószyłam solą.
  • Mąkę z orzechów wysypałam na talerz.
  • Jajo roztrzepałam.
  • Każdy kawałek ryby obtaczałam ze wszystkich stron w jaju a potem w mące orzechowej.
  • Smażyłam na średnim ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Besiekierach woj. łódzkie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger