niedziela, 23 lutego 2020

Pasta z awokado z serem feta

Pomysł na ta pastę znalazłam u Olgi Smile i spodobał mi się a takiej pasty jeszcze nie robiłam.
Jemy dużo awokado czy to w postaci pasty, na kanapkach, w sałatkach.
Tutaj z fasolą i fetą smakuje wybornie i używamy jej jako masła.
Do makaronu też będzie znakomita.
Pasta kanapkowa.


Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 200 g ugotowanej białej fasoli - miałam z puszki
  • ok. 40 ml oleju rzepakowego lub z awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g sera feta
  • szczypta białego pieprzu
  • sól morska do smaku
  • 1 ząbek czosnku


Przygotowanie pasty:

  • Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, wydrążyłam łyżką miąższ.
  • Osączoną fasolę, awokado, ser feta, sok z cytryny, posiekany czosnek zmiksowałam na gładką pastę.
  • Dodałam olej, sól i pieprz i ponownie zmiksowałam.
  • Przełożyłam do pojemnika i gotowe.

Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Ruiny zamku w Majkowicach woj. łódzkie

2 komentarze

  1. Dosyć często robię taką pastę aby ograniczyć masło.
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger