czwartek, 11 października 2018

Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską

Polecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni.
Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm.
Szybki i sprawnie go nakarmimy, polecam do spróbowania.
Włoskie kanapki na ciepło - bruschetta.


Składniki:

  • kromki ciabatty lub chleba razowego
  • plastry szynki parmeńskiej
  • plastry mozzarelli
  • listki kolendry
  • plastry pomidora
  • sól różowa himalajska
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ulubione zielone pesto


Przygotowanie włoskich kanapek:

  • Kromki chleba podsmażyłam na oliwie na patelni, można na grillu.
  • Potem posmarowałam je pesto.
  • Na wierzchu ułożyłam plastry szynki parmeńskiej, plastry mozzarelli oraz plastry pomidora.
  • Posypałam solą i pieprzem i listkami kolendry.

Smacznego.
Pomysł własny, kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Groty Nagórzyckie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger