środa, 4 kwietnia 2012

Filet z kurczaka -Kebab Shoarma w winie

Arabskie danie podałam z kaszą gryczaną i groszkiem cukrowym i pasowało znakomicie choć miałam pewne obawy.
Nie potrzebnie - rewelacyjne połączenie.
Shoarma w winie.

Składniki: ( 2 porcje)
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 3/4 szklanki czerwonego wina
  • przyprawa kuchni arabskiej Kebab-Shoarma Kamis
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
  • Filet z kurczaka umyć i pokroić w paseczki.
  • Włożyć do miseczki wsypać przyprawę Kebab Shoarma i dobrze wymieszać aby paseczki mięsa pokryły się przyprawą.
  • Odstawić na 20 minut.
  • Po tym czasie kurczaka podsmażyć na oliwie na rumiano i zalać winem czerwonym.
  • Chwilę pogotować.
  • 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobić odrobiną wody i wlać do sosu.
  • Zagotować i doprawić solą jeśli trzeba.
Smacznego.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger