niedziela, 14 sierpnia 2011

Frittata z chorizo

Przepis kuchni włoskiej.
I choć frittata jest włoska, chorizo hiszpańskie danie mieszanych kuchni wyszło super.
Uwielbiam chorizo odkąd moja córka przywiozła je kilka lat temu z Hiszpanii właśnie.
                Składniki:
  • 100 g chorizo (hiszpańskie paprykowe salami)
  • 50 g startego sera żółtego twardego
  • 4 jaja
  • pęczek cebulki dymki
  • koperek
  • 3 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • oliwa + masło do smażenia

Chorizo podsmażyć na oliwie z masłem.
Jaja roztrzepać z mlekiem, solą , pieprzem i serem żółtym.
Wlać masę jajeczną na chorizo.
Smażyć pod przykryciem aż masa się zetnie.
Posypać koperkiem i dymką.
Smacznego.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger