niedziela, 14 sierpnia 2011

Pałki z kurczaka z pieczarkami

Lubię połączenie pieczarek z mięsem drobiowym.
Jest takie szlachetne i staropolskie.
                   Składniki:
  • pałki z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • sól ,pieprz
  • słodka papryka w proszku
Pałki oprószyć solą, pieprzem oraz papryką i podsmażyć na rumiano.
Pieczarki pokroić w plastry a cebulę w kostkę.
Podsmażyć najpierw cebulę a potem pieczarki.
Jak sos z pieczarek odparuje włożyć do nich pałki i dusić do miękkości.
Podawać można z sałatą w śmietanie i smażonymi ćwiartkami ziemniaków.
Smacznego.

1 komentarze

  1. bardzo lubię miks kurczaka z pieczarkami:)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger