sobota, 5 listopada 2022

Warzywne rolsy z tortilli

Warzywne rolsy to raj dla podniebienia bo jest w nich dużo cennych składników.
Jest tam wszystko co mi zapełni brzuch i dotrwam do obiadu.
Może i Wy się pokusicie?
Rolsy z warzywami.
Składniki:
  • 1 szalotka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryczki chili
  • 8 papryczek Padron 
  • 125 g pieczarek
  • 3 pełne łyżki ugotowanej białej fasoli
  • 3 pełne łyżki ugotowanej czarnej fasoli
  • 1 - 2 łyżeczki sosu mango mint
  • 4 duże tortille 30 cm średnicy
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 dymka
  • 3 - 4 łyżki wody z puszki z fasolą - aquafaby
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 4 łyżki sosu mango curry
  • listki kolendry
Przygotowanie dania:
  • Szalotkę pokroiłam w półplastry, paprykę w kostkę, chili posiekałam, papryczki Padron pokroiłam w plastry razem z nasionami, pieczarki w ćwiartki, dymkę posiekałam, awokado pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny.
  • Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam szalotkę, papryki, pieczarki.
  • Potem dodałam obie fasolki, sos mango mint, aquafabę, sól, pieprz, kumin i razem podgrzewałam jakieś 3 minuty.
  • Tortille rozłożyłam na blacie i każdą posmarowałam łyżką sosu mango curry, nałożyłam 1/4 farszu, posypałam awokado i dymką, listkami kolendry i zwinęłam ściśle w rulon.
  • Potem każdy rulon przecięłam na dwa rolsy.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Dwór w Dębołęce woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger