czwartek, 28 grudnia 2017

Placuszki - serniczki czekoladowe z syropem z daktyli

Idealne placuszki na Sylwestrowe imprezy.
Szybciutko się robi więc nie będzie problemu aby gości poczęstować pysznymi serniczkami.
Polecam gorąco, ja podałam z syropem z daktyli ale tutaj pełna dowolność, idealnie będą wyglądały z kleksem bitej śmietany.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Placuszki - serniczki czekoladowe z syropem z daktyli.


               Składniki:

  • 250 g serka ricotta
  • 40 g proszku budyniowego czekoladowego bez cukru
  • 1 - 1 1/2 łyżki cukru pudru trzcinowego
  • 2 łyżki mąki pszennej T 650
  • 1 płaska łyżka kakao
  • olej do smażenia
  • syrop daktylowy do podania
  • cukier puder trzcinowy do posypania


Do miski włożyłam serek, wymieszałam z proszkiem budyniowym, dodałam kakao, cukier i ponownie dokładnie wymieszałam.
Teraz wsypałam mąkę i dokładnie wmieszałam ją w ciasto.
Dwoma łyżkami nakładałam na rozgrzany olej porcje ciasta i smażyłam po 2 minuty z każdej strony.
Potem osączałam je na ręczniku papierowym.
Przestudzone posypałam cukrem pudrem i polałam syropem daktylowym.
Smacznego.
Źródło.
                                         "Podróże małe i duże"
Chełmno
Dziś spacerkiem po Rynku w Chełmnie, pięknym i kolorowym.
Chełmno odwiedziłam we wrześniu.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger