środa, 12 stycznia 2022

Racuszki z serka wiejskiego

Takie małe puchate racuszki posmakują każdemu.
Można je podać z miodem, konfiturą, jogurtem albo z czym w duszy zagra.
Racuchy szybkie w wykonaniu i warto je popełnić.
Racuszki z serka.
Składniki:
  • 1 op. twarożku wiejskiego - 200 g
  • 1 duże jajo
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
  • olej ryżowy do smażenia
  • konfitura z truskawek do podania
Przygotowanie racuchów:
  • Do misy malaksera włożyłam serek, jajo, mąkę, sól i proszek do pieczenia, zmiksowałam.
  • Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje masy.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor a usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
  • Podałam z konfiturą z truskawek.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Jeżówka purpurowa

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger