niedziela, 26 czerwca 2016

Konfitura truskawkowa z kawałkami owoców

Pyszne truskawki tak krótko są na naszych stołach i za szybko znikają, chciałoby się je zachować na dłużej i w tej konfiturze to się udało.
Konfitura pachnie obłędnie, ma soczysty czerwony kolor, ma w sobie duże kawałki owoców, jest latem, czerwcem i truskawkową rozkoszą.
Polecam serdecznie tym bardziej że robi się ją błyskawicznie.
Dobra na stres, pamiętam jak moja córka uczyła się do matury zajadając tą konfiturę, pomogło na stres a matura zdana.
Konfitura truskawkowa.


Składniki:
  • 1 kg truskawek
  • 1 kg cukru żelującego 1:1 Diamant
Przygotowanie konfitury:
  • Truskawki umyłam, osuszyłam i odszypułkowałam.
  • Zasypałam truskawki cukrem i pozostawiłam na 3 - 4 godziny.
  • Potem zagotowałam całość mieszając i gotowałam 4 minuty.
  • Tłuczkiem do ziemniaków ugniotłam większe truskawki.
  • Przelałam gorącą konfiturę do słoików, zakręciłam i ustawiłam do góry nogami.
  • Po wystygnięciu wyniosłam do piwnicy.
Smacznego.
Przepis z cukru żelującego.
"Podróże małe i duże"
Kwietne dywany

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger