czwartek, 26 listopada 2020

Żytnie racuchy

Te racuchy powstały według pomysłu Tadeusza Müllera.
Racuchy są wyborne, mają chrupiące brzegi i mięciutkie wnętrze, są przepyszne.
Uwielbiam program Tadeusza "Z gruntu zdrowo" jest tam mnóstwo inspiracji do mojej kuchni.
Zdrowe racuchy.


Składniki:

  • 300 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 50 g mąki owsianej
  • 50 g płatków owsianych
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 jabłka
  • 1 banan
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie racuchów:

  • Mleko kokosowe wymieszałam z płatkami owsianymi i zostawiłam na 10 minut.
  • Potem dodałam resztę składników, wymieszałam.
  • Banana i jabłka starłam na trace wprost do masy, wymieszałam jeszcze raz.
  • Na rozgrzany olej nakładałam nieduże porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Posypałam cukrem pudrem.

Smacznego.
Przepis Tadeusz  Müller
"Podróże małe i duże"
Pałac na wodzie w Staniszowie woj. dolnośląskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger