poniedziałek, 16 listopada 2020

Pudding ryżowy z witaminami

Rozpoczęcie dnia takim przysmakiem napełni nas energią, dobry humorem i śmiejącą duszą.
Warto sobie zafundować taki przysmak na śniadanie.
Dodałam tutaj suszoną morwę białą, suszone owoce berberysu oraz ekstrakt z jagód Acai - liofilizowany pył.
Wszystkie te pyszności kupiłam u Skworcu.
Pyszne śniadanie.


Składniki:

  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • 3 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki suszonej miechunki
  • garść suszonej morwy białej
  • 1 łyżka suszonych owoców berberysu
  • 1 łyżka ekstraktu z jagód Acai


Przygotowanie puddingu:

  • Do garnka o grubym dnie wlałam mleko, wsypałam ryż i doprowadziłam do wrzenia.
  • Gotowałam go potem ok. 15 - 20 minut aż ryż stał się klejący i delikatny.
  • Zdjęłam z ognia.
  • Wrzuciłam wtedy do ryżu miechunkę, berberys i morwę oraz dodałam miód, wymieszałam i pozostawiłam na 5 minut.
  • Przełożyłam pudding do miseczek, posypałam pyłem z owoców Acai i gotowe.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Warzucha

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger