poniedziałek, 16 listopada 2020

Kanapkowy przekładaniec

Gdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę.
Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać.
Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie.
Kanapka z tortilli.


Składniki:

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • 3 jaja
  • awokado Hass
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 3 plastry sera z niebieską pleśnią lub innego ulubionego
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • ogórek konserwowy do podania


Przygotowanie dania:

  • 2 jaja roztrzepałam w jednej miseczce z solą i pieprzem.
  • 1 jajo roztrzepałam w drugiej miseczce z solą i pieprzem.
  • Awokado obrałam i pokroiłam w plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
  • Na patelnię wielkości mojej tortilli włożyłam masło, rozpuściłam, wlałam 2 jaja i na takie płynne włożyłam placek tortilli.


  • Na tortilli ułożyłam porwane kawałki łososia, awokado,


  • plastry sera,


  • docisnęłam drugim plackiem tortilli.


  • Na wierzch wylałam jedno jajo i przykryłam patelnię pokrywką.
  • Gotowałam na niedużym ogniu aż spód się zrumienił - jakieś 8 minut.
  • Potem przewróciłam przekładańca na drugą stronę i smażyłam aż się przyrumienił.
  • Zdjęłam z patelni i pokroiłam w trójkąty.
  • Podałam z ogórkiem konserwowym.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Cebulica syberyjska w Parku Klepacza w Łodzi w marcu

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger