To danie jest idealne na śniadanie czy obiad.
Poleca gorąco z chorizo tak jak w moim daniu, jest wtedy aromatyczne i smakowite.
Ranczerskie jaja.
Składniki: 4 porcje
- 100 g kiełbasy chorizo pikantnej
 - 2 czerwone papryki
 - 1 papryka żółta
 - 1 średnia cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 - 2 łyżki oleju
 - 400 g pomidorów z puszki
 - 1 łyżeczka oregano suszonego
 - 4 jaja
 - pieprz czarny
 - tymianek do posypania
 
Przygotowanie dania:
- Chorizo pokroiłam na plasterki, paprykę na paski, cebulę w kostkę, posiekałam czosnek.
 - Na patelnię wlałam olej, podgrzałam go i podsmażyłam cebulę, czosnek, paprykę i smażyłam aż papryka zmiękła, jakieś 8 minut.
 - Teraz dodałam pomidory, oregano, pieprz i sól i dusiłam jakieś 10 minut.
 - Przełożyłam wszystko do naczynek do zapiekania, zrobiłam pośrodku wgłębienie, wbiłam jaja.
 - Zapiekałam 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
 - Po zapieczeniu posypałam tymiankiem.
 
Smacznego.
Przepis kuchni hiszpańskiej.
"Podróże małe i duże"
![]()  | 
| Jezioro Prespańskie - Macedonia Północna | 

0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.