piątek, 4 października 2019

Makaron penne z krewetkami

Dzisiejsze danie to szybki i pożywny obiad.
Użyłam tutaj żytniego makaronu penne z majerankiem i okazał się w daniu znakomity.
Można dodać innego równie smakowitego makaronu, ulubionego.
Penne z krewetkami.


Składniki:

  • 250 g makaronu żytniego penne z majerankiem
  • 225 g krewetek koktajlowych 
  • 1 biała papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy

Przygotowanie dania:

  • Białą paprykę pokroiłam w kostkę, cebulę obrałam i również pokroiłam w kostkę, posiekałam czosnek.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam cebulę, czosnek, smażyłam minutę, dodałam paprykę i smażyłam 5 minut.
  • Na koniec dodałam krewetki, smażyłam 2 minuty, doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
  • Na talerzu podałam makaron z krewetkami.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Park "Wiosny Ludów" w Kutnie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger