czwartek, 3 października 2019

Racuchy z płatków owsianych

Są przepyszne i do tego bardzo zdrowe.
Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny.
Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania.
Placuszki z płatków owsianych.


Składniki:

  • 2 średnie banany
  • 2 jaja
  • 1 łyżka miodu
  • 8 pełnych łyżek płatków owsianych bio
  • pestki granatu do podania
  • olej do smażenia

Przygotowanie racuszków:

  • Banany obrałam i rozgniotłam widelcem.
  • Dodałam do nich jaja, miód i płatki owsiane, wymieszałam dokładnie.
  • Odstawiłam miseczkę na 15 minut aby płatki napęczniały.
  • Nabierałam łyżką porcję masy i kładłam na patelni, na rozgrzanym oleju, formowałam placuszki.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z pestkami granatu.

Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Kościelcu woj. wielkopolskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger