czwartek, 3 października 2019

Kanapki ze szpinakiem, mozzarellą i jajem

Ależ to było pyszne śniadanie, nie wierzycie to zróbcie, próbujcie i piszcie czy smakowało?
Szpinak w tej postacie jest pyszny i zdrowy, jajo to ulubiony składnik śniadaniowy.
Tak oto powstało pyszne śniadanie.
Śniadaniowe kanapki.


Składniki:

  • 5 kromek chleba razowego
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 jaj
  • kulka mozzarelli
  • kiełki do podania
  • sól różowa himalajska
  • pieprz cytrynowy


Przygotowanie kanapek:

  • Chleb podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
  • Szpinak umyłam, osuszyłam i podsmażyłam na oliwie, tyle tylko aby lekko zwiądł.
  • Dodałam posiekany czosnek, posoliłam i gotowe.
  • Na suchej patelni usmażyłam jaja sadzone, posoliłam i oprószyłam pieprzem cytrynowym.
  • Na kanapce ułożyłam porcje szpinaku, jajo sadzone i porwane kawałki mozzarelli.
  • Udekorowałam kiełkami mieszanki pikantnej.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek Szomańskich w Kutnie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger