piątek, 12 lipca 2019

Kanapki wiosenne

Takie małe, pyszne kanapki, słoneczne, dlatego nazwałam je wiosennymi.
Letnie kolory teraz zrobiły się od upałów trochę piaskowe, nazwa wiosenne idealnie tutaj pasuje.
Robi się je bardzo szybko, zapraszam do spróbowania.
Wiosenne kanapki.


Składniki:

  • bagietka pełnoziarnista lub zwykła
  • dojrzałe awokado
  • sól różowa himalajska
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • strąki papryki konserwowej
  • jaja na twardo
  • liście sałaty masłowej
  • majonez - miałam wegański
  • szczypior do posypania


Przygotowanie kanapek:

  • Bagietkę pokroiłam na kawałki ok. 15 cm i przekroiłam każdy wzdłuż na dwie części.
  • Awokado przekroiłam wzdłuż, obrałam, rozgniotłam widelcem z solą i octem, nałożyłam na kromki bagietki.
  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam, przekroiłam na połówki, ułożyłam na kanapkach.
  • Ułożyłam także kawałki papryki konserwowej, posypałam posiekanym szczypiorkiem.
  • Na każdej kanapce kleks majonezu wegańskiego.
  • Podałam na liściach sałaty masłowej.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Makowe łąki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger