poniedziałek, 29 kwietnia 2019

Jaja z majonezem i pieczarkami

To jedno z dań z mojego świątecznego stołu co nie oznacza że gości u mnie często.
Lubię takie wariacje na temat jajek.
Pieczarki marynowane Bonduelle jakie tutaj użyłam są pyszne, nie za kwaśne, chrupiące, idealnie wpisały się w danie.
Polecam na śniadanie czy kiedy tam chcecie, są pyszne.
Pieczarki, majonez, jaja.



Składniki:

  • 8 - 10 jaj
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • 2 - 3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1/2 strąka żółtej papryki
  • 280 g - 1 słoiczek marynowanych pieczarek Bonduelle
  • ew. sól do smaku


Przygotowanie jajek:

  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam ze skorupek, przekroiłam na połówki.
  • Żółtka wyjęłam i włożyłam do miski, dodałam majonez i widelcem rozgniotłam na pastę.
  • Pastę przełożyłam przy pomocy rękawa cukierniczego do połówek jaj.
  • Posypałam szczypiorem, posiekaną papryką i dodałam marynowane, osączone pieczarki.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ewangelicki kościół w Aleksandrowie Łódzkim

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger