Lubię takie wariacje na temat jajek.
Pieczarki marynowane Bonduelle jakie tutaj użyłam są pyszne, nie za kwaśne, chrupiące, idealnie wpisały się w danie.
Polecam na śniadanie czy kiedy tam chcecie, są pyszne.
Pieczarki, majonez, jaja.
Składniki:
- 8 - 10 jaj
 - 2 - 3 łyżki majonezu
 - 2 - 3 łyżki posiekanego szczypioru
 - 1/2 strąka żółtej papryki
 - 280 g - 1 słoiczek marynowanych pieczarek Bonduelle
 - ew. sól do smaku
 
Przygotowanie jajek:
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam ze skorupek, przekroiłam na połówki.
 - Żółtka wyjęłam i włożyłam do miski, dodałam majonez i widelcem rozgniotłam na pastę.
 - Pastę przełożyłam przy pomocy rękawa cukierniczego do połówek jaj.
 - Posypałam szczypiorem, posiekaną papryką i dodałam marynowane, osączone pieczarki.
 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
![]()  | 
| Ewangelicki kościół w Aleksandrowie Łódzkim | 

4 komentarze
Narobiłaś mi smaczku. Zaraz sobie zrobię, ale bez pieczarek, bo nie mogę.
OdpowiedzUsuńFajnie Ewcia, napisz czy smakowały?
UsuńSmakowicie wygląda,zjadłabym od razu:)
OdpowiedzUsuńZapraszam gorąco, miło mi.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.