środa, 17 kwietnia 2019

Grillowana wieprzowina z pomarańczą i imbirem

Przepis pochodzi z książki Victorii Twead "Andaluzja Olé!".
Książka mnie zauroczyła a przepisy w niej zawarte towarzyszą mi często.
Ten na wieprzowinę jest jednym z nich.
Zapraszam gorąco na miękkie, soczyste i pyszne mięso, rodem z Andaluzji, mojego ukochanego miejsca w Hiszpanii.
Mięso wieprzowe z grilla po hiszpańsku.


Składniki: 2 - 3 porcje

  • 4  - 6 cienkich kotletów wieprzowych - schab lub karczek
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska


Przygotowanie dania:

  • Na dużym, płaskim talerzu wymieszałam imbir, sok pomarańczowy, musztardę i oliwę, doprawiłam odrobina soli.
  • Plastry mięsa obtoczyłam w marynacie i odstawiłam na minimum 2 godziny.
  • Grillowałam potem na rozgrzanym grillu przez 5 minut z każdej strony.
  • Podałam z proziakami i surówką z kapusty Coolwrap.


Smacznego.
Przepis z książki Victorii Twead "Andaluzja Olé!".
"Podróże małe i duże"
Na plaży w Kątach Rybackich

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger