środa, 17 kwietnia 2019

Jajeczne muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

Takie śniadanie to raj dla oczu i brzucha.
Polecam muffiny jajeczne bo szybko się je robi, są smakowite a dodatek czosnku niedźwiedziego napędza jeszcze ich smak i aromat.
Polecam na śniadanie, do szkoły, do pracy, idealne na piknik.
Muffiny jajeczne.


Składniki: 12 sztuk

  • 8 jaj
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 szparagów
  • 2 liści czosnku niedźwiedziego
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 12 papilotek


Przygotowanie muffin:

  • Jaja wybiłam do miseczki i roztrzepałam widelcem, dodałam sól i pieprz cytrynowy.
  • Liście czosnku umyłam i pokroiłam w paseczki.
  • Posiekałam dymkę wraz ze szczypiorem a paprykę pokroiłam w kosteczkę.
  • Szparagom odłamałam końcówki i pokroiłam w plasterki, główki zostawiłam.
  • Do otworów w formie na muffiny włożyłam papilotki.
  • Na dno włożyłam po trochu papryki, szparagów, dymki, szczypioru a na wierzchu główki szparagów.
  • Zalałam warzywa jajami, posypałam czosnkiem niedźwiedzim.
  • Piekłam muffinki w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dól przez 15 minut.
  • Muffiny podczas pieczenia pięknie urosną.
  • Podałam od razu.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Fiołki

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger