sobota, 30 marca 2019

Wiosenna sałatka z rukolą i jajaem

Gdzieś ją widziałam w necie, nie zapisałam, nawet nie wiem czy odtworzyłam tak jak było w oryginale.
Powiem tylko że jest mega pyszna, pożywna i idealna na wiosenne przeciążenia organizmu, polecam.
Na śniadanie idealna, jeszcze lepsza na obiad.
Sałatka z rukoli i jaja.


Składniki:

  • garść rukoli
  • nieduża cebula czerwona
  • 2 jaja na półtwardo
  • kilka wiórków parmezanu
  • oliwa, sok z cytryny
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony


Przygotowanie sałatki:

  • Jaja gotowałam 6 minut, ostudziłam, obrałam i przekroiłam na połówki.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, starłam wiórki parmezanu.
  • Oliwę, sok z cytryny - łyżeczkę, wymieszałam ze szczyptą soli i pieprzu.
  • Rukolą ułożyłam na talerzu, a na niej rozsypałam wiórki cebuli, ułożyłam jaja, posypałam parmezanem i skropiłam dressingiem.

Smacznego.
Przepis z netu.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Zadzimiu woj. łódzkie

2 komentarze

  1. Bardzo fajny przepis, mega zdrowy, pożywny, w sam raz do pracy. Ja stosuje podobne przepis podczas układania diet dla klientek. Ps. teraz za subskrypcje strony jeden tydzień diety gratis :-) https://vitalfit.com.pl/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo, jakoś sobie radzę i nie potrzebuję diety specjalnej.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger