piątek, 7 września 2018

Kapuściane leczo

FIT
Przeważnie leczo gotuję z cukinią ale to, na bazie kapusty jest znakomite.
Treściwe, pożywne i smakuje obłędnie.
Kapusta nadaje daniu specyficzny smak, którego od cukinii nie będzie, zatem do siekania i gotujemy.
Leczo z kapusty.


Składniki:
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 400 ml - 1 puszka krojonych pomidorów
  • sól morska
  • szczypta cukru do smaku
  • olej do smażenia



Przygotowanie:
  • Kapustę poszatkowałam, papryki obrałam i pokroiłam w paski.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
  • Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i podsmażyłam na nim cebulę, kapustę i paprykę.
  • Zalałam całość pomidorami z puszki i dodałam sól, cukier, gotowałam 15 - 20 minut aż kapusta zmiękła.
  • Doprawiłam ziołami prowansalskimi i posiekanym tymiankiem.
  • Podałam z pieczywem.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pachnące peonie

2 komentarze

  1. Smakowicie to wygląda <3 Później będę miała problem, by zmieścić się w ciuszki. Jeżeli interesujesz się moda wpadnij do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja mama robiła podobne:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger