poniedziałek, 2 lipca 2018

Ormiańska pasta do chleba

Przepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku.
Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw,
polecam gorąco.
Zabieramy się za miksowanie, szybko i sprytnie.
Ormianie zajadają się tym przysmakiem.
Pasta do chleba z czerwonej fasoli, idealna do warzyw.

             
Składniki:
  • 400 g czerwonej fasoli - u mnie z puszki 
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich 
  • sok z cytryny 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 - 3 łyżki oleju 
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 
  • 1/2 Łyżeczki ostrej papryki w proszku 
  • sól morska do smaku 
  • pieprz czarny świeżo mielony


Przygotowanie:
  • Fasolę wyjęłam z puszki, przepłukałam na sicie, osączyłam, włożyłam do misy blendera.
  • Dodałam orzechy włoskie, łyżeczkę soku z cytryny, posiekany czosnek, obie papryki, olej i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis kuchni ormiańskiej.
"Podróże małe i duże"
Gołąb - cukrówka

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger