niedziela, 1 lipca 2018

Lody Mango Lassi

Mango Lassi to indyjski napój na bazie jogurtu i mango, jest pyszny i zdrowy.
Czemu więc nie zrobić takich lodów? jak pomyślałam tak i zrobiłam.
Lody Mango Lassi trafiły do pucharków i wszystkich zapraszam do degustacji.
Lody Mango Lassi - lody na bazie jogurtu i mango.


Składniki:
  • 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 
  • 400 ml jogurtu naturalnego 
  • 1 pełna łyżeczka mielonego kardamonu 
  • 1 dojrzały owoc mango 


Przygotowanie:
  • Mango obrałam ze skórki a miąższ pokroiłam na kawałki, wrzuciłam do kielicha blendera.
  • Dodałam również mleko i jogurt, wsypałam kardamon i zmiksowałam na gładką, kremową masę.
  • Masę wlałam do płaskiego pojemnika i wstawiłam do zamrażarki.
  • Przez pierwsze 3 godziny, co 30 minut mieszałam masę widelcem aby równo się zamrażała.
  • Potem zostawiłam lody w zamrażarce do całkowitego zamrożenia.
  • Przed spożyciem wyjęłam lody 30 minut wcześniej aby lekko zmiękły.
  • Nakładałam łyżką kulki do pucharków - uwaga! pachnie obłędnie.
Smacznego.
Przepis kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Peonie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger