piątek, 27 lipca 2018

Mintaj i pieczarki na pure z manioku

Tak spontanicznie urodziło się danie pyszne i pożywne, ale lekkie i odżywcze.
Maniok już sporo czasu gości w mojej kuchni, warto go zajadać, do zajadania ryb chyba nikogo zaganiać nie trzeba a pieczarki znalazły się o właściwym czasie, we właściwym miejscu.
Danie smakuje wybornie.
Mintaj z pieczarkami i pure z manioku.


Składniki:
  • 1 bulwa manioku - ok. 500 g
  • 250 g pieczarek
  • 300 g filetu z mintaja
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 łyżki oleju
  • 50 ml mleka
  • pieprz cytrynowy
  • koperek do posypania
Przygotowanie dania:
  • Najpierw obrałam i pokroiłam w plastry maniok.
  • Gotowałam go w osolonej wodzie do miękkości około 10 - 15 minut.
  • Potem odcedziłam, dodałam mleko i pieprz cytrynowy i ugniotłam na gładkie pure.
  • Pieczarki oczyściłam, przekroiłam na ćwiartki i podsmażyłam na rozgrzanym oleju, posoliłam, oprószyłam pierzem.
  • Rybę umyłam, osuszyłam, natarłam solą i pieprzem i podsmażyłam na oleju.
  • Podałam rybę na pure z manioku, z pieczarkami, posypaną koperkiem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Trznadel

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger