niedziela, 7 stycznia 2018

Oreganowa pasta z awokado

Pachnące oregano i kremowe awokado to idealne połączenie.
Wystarczy wszystko dokładnie zmiksować a potem zajadać bez wyrzutów sumienia.
Awokado ma dużo tłuszczu w sobie ale jet on zdrowy, dobrze przyswajany przez organizm i szybko spalany.
Oregano poprawia trawienie i pachnie obłędnie.
Zaczynamy miksowanie?
Robicie takie pasty?
Oreganowa pasta z awokado.


                        Składniki:

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól różowa himalajska
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • listki z 7 gałązek oregano
  • 3 ząbki czosnku

Do kielicha blendera wrzuciłam obrane i wydrążone łyżką awokado.
Dodałam sól, pieprz, listki oregano a także sok z cytryny.
Zmiksowałam całość na gładki krem.
Przełożyłam do słoika, schłodziłam w lodówce.
Idealna pasta do chleba czy jako dip do warzyw.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                          "Podróże małe i duże"
Kwiat czeremchy - maj 2017

6 komentarze

  1. uwielbiam awokado samo w sobie, z oregano musi być ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Można posmakować i jeszcze się upiększyć:)))Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszelkie pasty w szczególności na chrupkim pieczywie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sycą i karmią witaminami, w większości przypadków. To idealne połączenie z chrupkim pieczywem.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger