czwartek, 12 października 2017

Owsianka winogronowa z figami

FIT
Pożywne śniadanie to podstawa dobrze zaczętego dnia.
Energii wtedy starczy nam do obiadu i spokojnie możemy funkcjonować.
Owsianka to zawsze dobry pomysł aby wzbogacić nasze menu o mnóstwo białka i błonnika.
Użyłam tutaj fig w syropie z puszki a są one małe i soczyste, wyglądają całkiem jak agrest.
Lubicie takie  śniadania?
Owsianka winogronowa z figami.


                 Składniki: 3 porcje

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • 1 puszka - 400 ml mleczka kokosowego
  • 250 ml mleka krowiego
  • 1 puszka - 415 g fig w syropie
  • 200 ml soku z winogron ciemnych
  • garść orzechów laskowych
  • ziarno kakaowca do posypania

Płatki owsiane wsypałam do garnka, wlałam mleczko kokosowe i mleko krowie, wymieszałam i pozostawiłam na 30 minut.
Potem do garnka wlałam sok z winogron i gotowałam 5 minut aby płatki się rozkleiły.
Przełożyłam do miseczek, posypałam orzechami, ułożyłam figi osączone z syropu i posypałam zmielonym, prażonym ziarnem kakaowca.
Smacznego.
Przepis własny.
                                          "Podróże małe i duże"
Pieprznik jadalny
Takie okazy zbierałam jeszcze dwa tygodnie temu.
Tyle kurek jeszcze nie było jak pamiętam, a w tym roku wysyp.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger