Wybierzcie ulubione kiełbaski, a czerwona kapusta i jabłka zrobią resztę.
Polecam serdecznie.
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami.
Składniki:
- 1/2 główki średniej czerwonej kapusty
 - 1 czerwona cebula
 - 2 jabłka - miałam szarą renetę
 - 1 łyżka oliwy
 - 2 łyżki octu balsamicznego
 - 2 łyżeczki brązowego cukru
 - 1 łyżeczka soli
 - 1 łyżeczka suszonego tymianku
 - 1/4 łyżeczki pieprzu
 - 1 liść laurowy
 - 100 ml mocnego bulionu warzywnego
 - 4 - 5 małych kiełbasek - miałam drobiowe 330 g
 
Kapustę, cebulę, jabłka oraz wszystkie przyprawy przełożyłam do miski i wymieszałam, odstawiłam na 15 minut.
Po 15 minutach przełożyłam kapustę do naczynia do zapiekania
i wstawiłam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 C z opcją grzania góra/dół na 45 minut.
Kiełbaski obsmażyłam na złoty kolor na patelni i włożyłam do kapusty.
Zapiekałam jeszcze 10 minut.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
| Późną jesienią - Konstantynów Łódzki | 
2 komentarze
Wygląda bardzo ciekawie. :)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńDziękuję Julio.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.