poniedziałek, 13 stycznia 2014

Syrop winogronowy

Przepis ten znalazłam dawno temu a dopiero dziś odkopałam zdjęcia i oto macie aby jesienią go nie zabrakło.
Syrop jest znakomity do napojów, drinków.
Polecam serdecznie.

                 Składniki:
  •  1 kg winogrona ciemnego
  • 700 g cukru
Winogrona umyłam i poodrywałam od gałązek umieszczając je w słoju .
 Następnie owoce zasypałam cukrem i odstawiłam na  słoneczny parapet na 2 dni aby puściły sok.
Potem zlałam sok a pozostałe owoce wycisnęłam przez gazę. 
Połączyłam oba płyny, przelałam do słoiczków i pasteryzowałam przez 15 minut.
Smacznego.
Inspiracja tutaj [ klik ]

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger