piątek, 28 września 2012

Kotleciki z jaj z masłem koperkowym

Bardzo smaczne i chrupiące kotlety mogą być samodzielnym daniem a także dodatkiem do sałat i surówek.

Składniki:
  • 6 jaj na twardo
  • 1 jajo surowe
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki ostrego tartego sera
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku
  • 2 łyżki świeżego masła
  • drobno posiekana cebula przesmażona z
  • 1 łyżką masła

 Ugotowane na twardo jaja posiekać , dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulkę,całe surowe jajo, tarty ser i tyle tartej bułki, by kotleciki łatwo można było uformować.
Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.
Masło wymieszać z posiekanym koperkiem.
Kotlety podawać z odrobiną masła koperkowego na każdym kotlecie.
 Smacznego.

7 komentarze

  1. uwielbiam połączenie jajka z koperkiem. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dorotko, już czuję zapach kotlecików.
    Wiem, że są pyszne.
    Może jutro je zrobię?
    Serdecznie pzodrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Dorcia - kocham te kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, dla mnie to wspomnienie obiadów w przedszkolu!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pięknie i myślę że tak samo smakuje:))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie kotleciki ♥

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger