wtorek, 2 sierpnia 2011

Glazurowana marchewka

Bardzo lubię smak miodu i słodycz marchewki.
               Składniki:
  • 1 kg marchewek mini
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła
  • sól
Marchewki obrać i gotować w wodzie z solą ok. 3-5 minut.
Masło rozpuścić w rondelku ,dodać miód, chwilę razem pogotować.
Osączone marchewki wrzucić do mieszaniny miodu i masła i gotować ok. 5 minut.
Będzie pysznie i aromatycznie.
Smacznego.

1 komentarze

  1. z pewnością będę musiała wypróbować, bo mój Luby kocha marchewkę;)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger