sobota, 30 lipca 2011

Dorsz w chrupiacej panierce

Tak podany dorsz jest soczysty i chrupiący.
                   Składniki:
  • 2 duże płaty dorsza grenlandzkiego
  • płatki kukurydziane do panierowania
  • 2 jaja 
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżeczka ziarenek smaku
  • pieprz
Dorsza umyć i pokroić w spore kawałki.
Płatki migdałowe rozgnieść na drobno (łatwiej przyklejają się do ryby).
Jaja rozbełtać z mlekiem i przyprawami.
Moczyć rybę w masie jajecznej a następnie panierować w płatkach.
Piec na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z obu stron.
Najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger