sobota, 30 lipca 2011

Surówka z czerwonej kapusty

Robi się ją błyskawicznie i smakuje rewelacyjnie.

                 Składniki:
  • mała główka kapusty czerwonej
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • cebula czosnkowa
                 Na sos:
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól 
  • pieprz
  • 1 łyżka octu balsamicznego
Składniki sosu wymieszać i pozostawić do zmacerowania.
Kapustę poszatkować.
Papryki pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w kostkę.
Wszystko razem wymieszać...polać sosem i zostawić na ok. 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Ciekawa surówka, ja robię z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą, takiej nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger