środa, 22 czerwca 2011

Sos pieczarkowy

Pyszny , aromatyczny sos do mięs, sos pieczarkowy.
                Składniki na sos:
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • śmietana 30% (250ml)
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia  
                      Wykonanie:Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pieczarki i zrumienić na brązowo.
Usmażone cebulę i pieczarki zmiksować blenderem ale nie do końca-mają zostać kawałki pieczarek.
Zalać śmietaną i i gotować aż śmietana zgęstnieje.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos jest na tyle aromatyczny że tylko koperek nada mu jeszcze subtelniejszego smaku.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger