Dziś przedstawiam pyszny, pożywny i odżywczy omlet na bazie twarożku wiejskiego. Szybko wystarczy wymieszać ze sobą składniki, potem na patelnię i w międzyczasie pokroić owoce i śniadanie gotowe. Życzę miłych doznań.
Omlet twarogowy - przepis
Omlet twarogowy składniki:
- 125 g twarożku wiejskiego
- 1 jajo
- 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 3 łyżki mleka
Do podania:
- serek waniliowy
- kiwi
- winogrono
- olej do smażenia
- Wymieszałam Twarożek z jajem i olejem.
- Dodałam mąkę, cukier i mleko i chwilę mieszałam aż masa stała się puszysta.
- Na patelni rozgrzałam olej i wylałam masę.
- Smażyłam na niedużym ogniu aż stał się złocisty.
- Podałam z owocami i serkiem waniliowym.
Pomysł własny
8 komentarze
Zdjęcie wygląda tak apetycznie, że już jestem głodna. :)
OdpowiedzUsuńZakasuj rękawy i usmaż sobie taki Julio, zaspokoisz głód na bank
UsuńTo prawda, dodatek twarożku czyni wszystkie placki jeszcze lepszymi!
OdpowiedzUsuńSą wilgotne przez dodatek twarożku
UsuńPrzyznam że takiego nigdy nie robiłam. Jestem ciekawa jaki mi wyjdzie.
OdpowiedzUsuńWyjdzie dobrze, będzie ci smakował
UsuńPysznie wygląda. Uwielbiam omlety w każdej postaci.
OdpowiedzUsuńTo i ten będzie smakował, polecam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.