czwartek, 4 kwietnia 2024

Gnocchi w sosie pieczarkowym

 Zdarza się to każdemu z nas że idzie trochę na łatwiznę i kupuje półprodukty. Jeśli mają dobry skład to warto sobie czasami ułatwiać życie. Ty razem kupiłam gnocchi gotowe bo czasu aby je robić brak a głowa mówi że brzuch by zjadł. Dodałam do klusek przepyszny sos pieczarkowy i razem stworzyli piękne danie. Idealne dla zabieganych.
Gnocchi w sosie pieczarkowym - przepis
Gnocchi w sosie pieczarkowym składniki:
  • 500 g gnocchi
  • 2 łyżki oleju
  • 1 duży por
  • 300 g brązowych pieczarek
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 200 g kwaśnej śmietany 18 %
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
Gnocchi w sosie pieczarkowym przygotowanie:
  • Gnocchi podgrzałam w osolonej wrzącej wodzie.
  • Pokroiłam w krążki pora i podsmażyłam na oleju.
  • Dodałam pokrojone w plastry pieczarki i dodałam do pora na patelnię.
  • Teraz wlałam śmietankę, sól, pieprz i gotowałam aż sos zgęstniał i wlałam kwaśną śmietanę i gotowałam jeszcze 2 minuty.
  • Wsypałam kurkumę i curry a także odcedzone gnocchi, wymieszałam.
  • Gotowe do zjedzenia, zapraszam.
Smacznego
Popis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger