poniedziałek, 3 lipca 2023

Szparagi z tofu i jajem

Śniadanie? obiad? kolacja? to danie smakuje o każdej porze dnia i zaspokoi głód każdego.
Tofu i szparagi to połączenie rewelacyjne, jedno z lepszych.
Kupujcie zatem tofu i szparagi i gotujemy.
Szparagi z tofu i jajem - przepis

Szaragi z tofu i jajem składniki:
  • 180 g tofu w marynacie chili
  • 2 łyżki oliwy
  • 400 g zielonych szparagów
  • 2 łyżki masła
  • sól morska
  • 2 gałązki pomidorów cherry
  • 1 łyżka masła
  • 4 jaja

Szparagi z tofu i jajem przygotowanie:
  • No to zaczynamy.
  • Szparagom odłamałam końcówki w miejscu w których się same odłamują.
  • Podsmażyłam je na maśle tak aby były al'dente.
  • Tofu osączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oliwie aż stały się brązowe ze wszystkich stron.
  • Na maśle podsmażyłam także całe gałązki pomidorków.
  • Na tej samej patelni podsmażyłam jaja na sadzone.
  • Podałam razem na jednym talerzu.
Smacznego
Pomysł własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger