niedziela, 29 stycznia 2023

Pasta z twarożku, mango i awokado

 Jak zrobić pyszna pastę do chleba? czy do warzyw jako dip?
Już spieszę z pomocą, wystarczy wziąć awokado, twarożek wiejski i dojrzałe mango i potem to już z górki.
Można zajadać samą, można używać jako dodatek do pieczywa, można pokroić warzywa w słupki i zajadać.
Pasta śniadaniowa.

Składniki:
  • 200 g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem
  • 3 łyżki musu z mango
  • sól morska
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki curry czerwone w proszku
  • 1 dojrzałe awokado
Przygotowanie pasty:
  • Do misy malaksera włożyłam wypestkowane i obrane awokado, dodałam mus z mango a także twarożek.
  • Dodałam sól, kurkumę i curry, zmiksowałam na pastę
  • Można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Oliwki

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger