wtorek, 27 grudnia 2022

Pasta z awokado, białej fasoli z sadzonym jajem

Idealna pasta do chleba, jako dip do innych warzyw lub jako lekki obiad.
Z jajem sadzonym spokojnie może być obiadem.
Pasta jest kremowa i delikatna, polecam.
Pasta do chleba.

Składniki:
  • 200 g białej ugotowanej fasoli
  • 1 dojrzałe awokado
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • sok z cytryny do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • jaja na sadzone
  • grzanki z bagietki
  • listki mięty
Przygotowanie pasty:
  • Do kielicha blendera włożyłam osączoną fasolę, obrane awokado, obrany ząbek czosnku, dodałam sól, pieprz, wlałam oliwę i sok z cytryny, zmiksowałam całość na gładką pastę.
  • Podałam z grzankami z bagietki i jajem sadzonym.
  • Posypałam listkami mięty.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Fikus

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger