Na śniadanie, na słodki obiad, na kolację czy na deser to idealne, lekkie i pożywne naleśniki. 
Z czym je podacie to już sprawa indywidualna, u mnie kiszona w miodzie cytryna.
Było pyszne śniadanie u mnie na dobry początek dnia.
Naleśniki na kefirze.
- 400 ml kefiru
 - 2 jaja
 - 2 łyżki cukru/ksylitolu
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 160 g mąki pszennej T 650
 - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
 - 2 łyżki wody
 - 3 łyżki oleju
 
Do podania:
- kiszone w miodzie cytryny
 - miód lipowy
 
- Wymieszałam w misce kefir z jajami, potem dodałam ksylitol i sól i ponownie wymieszałam.
 - Mąkę przesiałam i dodałam do kefiru, wymieszałam ponownie.
 - Sodę wymieszałam z wodą i wlałam do masy kefirowej razem z olejem, przemieszałam i odstawiłam na 10 minut.
 - Potem smażyłam naleśniki na patelni bez tłuszczu.
 
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.