piątek, 15 kwietnia 2022

Padróny z makaronem ryżowym i łososiem

Danie z serii: szybko i smacznie.
Padróny to jedne z moich ulubionych hiszpańskich papryczek.
Legenda mówi że pośród tysięcy papryczek, jedna trafia się naprawdę ostra.
Zjadłam dużo ale jeszcze nie trafiliśmy na ostrą.
Polecam danie gorąco.
Makaron z papryczkami Padrón.
Składniki:
  • oliwa do smażenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g zielonych papryczek hiszpańskich Padrón
  • 150 g łososia w kawałkach z puszki w pomidorach
  • 100 g makaronu ryżowego tagliatelle
  • 2 gałązki bazylii
Przygotowanie dania:
  • Drobno posiekałam czosnek.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej papryczki w całości - nie obieramy.
  • Jak papryczki zwiędną na patelni dodałam czosnek i posypałam solą.
  • Makaron ugotowałam al'dente i wymieszałam na patelni z paprykami.
  • Na talerzach rozłożyłam na makaronie kawałki łososia w sosie pomidorowym.
  • Posypałam posiekaną bazylią.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Barczewie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger