poniedziałek, 3 stycznia 2022

Surówka z kapusty włoskiej

Czy też tak macie że robiąc gołąbki z kapusty włoskiej zostaje środek taki żółciutki z samej kapusty.
Te liście są za małe na gołąbki i ciężko je też rozdzielić.
Warto zatem zrobić z nich surówkę, pachnącą i bardzo zdrową.
Polecam.
Surówka z kapusty włoskiej z tymiankiem.
Składniki:
  • 1 nieduża główka kapusty włoskiej - środek, żółte liście
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 70 ml oleju słonecznikowego
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
Przygotowanie surówki:
  • Poszatkowałam drobno kapustę, posoliłam ja i gniotłam dłońmi aby szybciej zmiękła.
  • Odstawiłam na 15 minut.
  • Cebulę pokroiłam w kostkę, dodałam do niej ocet i olej, wymieszałam i pozostawiłam na 15 minut.
  • Po tym czasie wymieszałam cebulę z kapustą, dodałam tymianek i ponownie wymieszałam.
  • Najlepiej aby postała jeszcze z 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Słonecznik bulwiasty

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger